Weidevogelgroep Altena

Leuke reacties op een geslaagde bijeenkomst!

Op 23 maart 2019 hadden we een farmwalk voor weidevogelbeschermers in de Oude Doorn. Steenuiltjes, scholeksters, patrijzen, groenlingen, kieviten, torenvalk, fazanten, huismus, alles was present. 

Reactie Weidevogelgroep:
Voor de voorjaarsexcursie zochten we het dit voorjaar niet ver van huis. Vandaag bezochten de vrijwilligers de boerderij van Gabriëlle en Rens Kolff in Uppel (Almkerk), waar ze gastvrij ontvangen werden met koffie, thee en zelfgebakken cake. In de grote keuken, die als lezingenzaal was ingericht, vertelde Kolff met trots over het Partridegeproject, dat grotendeels op zijn percelen ligt. Eind 2016 stelde hij als eerste zijn land beschikbaar voor dit bijzondere project, dat in de loop van de tijd wegens het grote succes internationale bekendheid krijgt. Projectcoördinator Jochem Sloothaak schetste aan de hand van kaartbeelden hoe het traditionele landbouwgebied veranderd is een landschap met een verscheidenheid aan gewassen.
Dat bij de familie Kolff alles mogelijk is bleek toen de keuken in een handomdraai omgetoverd werd in een lunchroom waar heerlijke soep en pannenkoeken geserveerd werden. ’s Middags toog het gezelschap naar buiten om met eigen ogen te aanschouwen hoe de aanleg van kruidenrijke akkerranden en bermen, houtwallen en hagen er toe geleid heeft dat het leefgebied van de patrijs en andere akkervogels verbeterd is. Voor de gelegenheid zette weidevogelvrijwilliger en molenaar Jan de Peuter de nabijgelegen Zandwijkse Molen in beweging.

Plaats een reactie